fredag 8 januari 2016

När gud var en kanin av Sarah Winman hos Hilde 7 jan 2014

Bildresultat för när gud var en kaninFia 3: Inte min grej. Knappt läsvärd. Många karaktärer inklämda i ett gytter. John Irving-inspirerat. Skrönor, mustigt, färgstarkt och helt meningslöst. Lasse Hallström-manus. Berättarformen berör inte.
Malin 5: Gillade att simma runt bland alla människor. Ganska trevlig, men gick inte på djupet. Ytligt. Gillar Lasse Hallström. Passade Malins humör. Bitvis dåligt skriven - ojämn. 9/11 drog ner historien. Lämnar inga djupa spår.
Ulrika 5: Fastnade inte alls i början. Sträckläste sedan med glädje. Sympatiska karaktärer. 9/11 passade inte.
Åsa 4+: Kom igång segt. Första delen var feel bad. Ingen positiv känsla. Irriterande. Håller med Fia om meningslösheten. När skulle sensmoralen komma? Det kom aldrig. Men roligt att läsa. Titeln var grym. Språket ok. Hade gärna bott på den där gården.
Hilde 5+: Läste på engelska. Njöt, som en våg. Sköna kommentarer. Ingen ytlig bok. Den var inte övertydlig. Humoristiskt skrivet - love it! Men blev lite för mycket. 9/11 hörde inte till storyn. Jenny Penny var borta för mycket.
Solveig 4: Trevlig att läsa. Härliga karaktärer, men alldeles för ytligt. Att all dramatik skulle finnas i en enda familj. Inte en enda person med vanligt tråkigt liv. 9/11 malplacerat. Synd att hon pressade in alla storys i en bok.
Karin 5-: Sträckläste i två dagar. Trevligt. Samtidigt har den inte lämnat spår efter sig. Det fanns säkert en uttömmande historia som inte förmedlas.
Lena 3: Överambitiös författare. Många lösa trådar. Lätt att läsa, men motsvarade inte förväntningarna. Kaninen försvann för tidigt. Lucka mellan barndomen och vuxenlivet.

Medelbetyg: 4,3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.