lördag 9 januari 2016

Stoner av John Williams hos Karin 18 jan 2016

Bildresultat för stoner bokusÅsa 7: Författaren lyckas på ett magiskt sätt beskriva ett helt liv i en enda rätt kort bok. Man saknar inget i livsbeskrivningen. I början lite arg och frustrerad över W S då det kändes som han inte tog tag i sitt liv utan bara lät det gå. Men sedan insåg jag att han ju tog aktiva beslut som var de rätta i den situation han var i.
Fia 5+: Svårt för det raka berättandet. Stilen lite inkonsekvent. Fastnar för personen Stoner, älskar honom. Blir mindre rädd för att dö. Första 70 sidorna var trista.
Maria 4: Kom inte in i flytet. Bra historia med tragiska inslag. Gav mig inget väldigt speciellt. Sällar mig inte till jubelkören.
Lena 7: En läsupplevelse! Skönt med förordet där man får veta att Stoner var ganska lycklig. Saknar Stoner när boken var slut. Gillar språket. Känner för Stoner som person. Fint omslag. En kvalitetsbok.
Solveig 7: En klar 7:a! Minns Stoner som en människa. Njöt av att läsa den. Behöver inte handla om en perfekt person, tyckte ändå om honom. Gillar berättartekniken. Bästa bok jag har läst på länge. Finns så mycket dramatik i alla människors liv - även de oansenliga.
Ulrika 6: Tar också upp dramatiken i alla människors liv, det man inte ser, inte vet. Kände inte sympati för Stoner, tyckte han var feg. Boken engagerade. Mycket bra bok.
Hilde 4: Lätt att läsa. Lugn längtan till att återgå till bokbubblan. Handlar om en mans kärlek till akademin och litteraturen. Intressant för mig som inte gör sådana val. Sur på hans val i familjelivet. Gillade inte alltid hans val. Berörde inte. Tillräckligt välskriven för att läsa.
Karin 6: Ingen analyserande bok. Man får inte veta varför folk är som de är. Behöver inte vara en svaghet, snarare en styrka att läsaren får tänka själv. Svårt att sätta fingret på varför jag tycker den är så bra. Kontrast mellan början och slutet. Känner starkt för Stoner.
Malin 7: En bok om en riktig människa som gör så gott han kan. Stark sympati för Stoner. Gillar att den ej är analyserande. Gillar berättarstilen.

Medel: 5,9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.